Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Kamu Şirketi Infrastruktura Zeleznice Srbije 1.200 Ton Tren Rayı Alacak

Sırbistan’ın demiryolu şirketi olan Infrastruktura Zeleznice Srbije’nin, her bir ray uzunluğu 60-120 metre olan 1.200 ton tren rayı almayı planladığına ilişkin ihale duyurusu yayımlanmıştır.

Bu yıl Mart ayı sonunda demiryolu şirketi, aynı miktarda tren rayı alımı ihalesini duyurmuş ve ILV PU ile Markant isimli iki şirket ihale için başvuruda bulunmuş, ancak ikisinin de başvurusu reddedilmişti. Süreci durduran kararda, ihalenin tahmini değerinin 100 milyon RSD (bunun 10 milyon RSD’sinin 2022 yılında, 90 milyon RSD’sinin ise 2023 yılında tahsis edilmesi planlanıyordu) olduğu, ancak Markant’ın tahmini ihale bedelinin çok üzerinde 245,3 milyon RSD karşılığında rayları teslim etmeyi teklif ettiği, diğer taraftan ILV PU şirketinin ise geçici teminatı sağlayamadığı belirtilmiştir.

Söz konusu çağrıda ihalenin tahmini bedeli belirtilmemiş olup son başvuru tarihi 5 Aralık 2022 ve teslimat yeri Belgrad tren istasyonu manevra alanı olan ihalenin detaylarına https://jnportal.ujn.gov.rs/tender-eo/119602 linkinden ulaşılması mümkündür.

Kaynak: Executive Newsletter Serbia