Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Karadağ: Yenilikçi Şirketlerin Geliştirilmesi, Gıda Üretiminde Büyük Fırsatlar Sunuyor

Yenilikçi Şirketlerin Geliştirilmesi, Gıda Üretiminde Büyük Fırsatlar Sunuyor

Sivil toplum kuruluşu Green Home tarafından düzenlenen eğitimde, start-up geliştirmenin gıda üretimi alanında ve Karadağ tarımının ve ekonomisinin güçlendirilmesi için büyük fırsatlar sunduğu sonucuna varıldı.

Cuma günü, STK, Bilim ve Teknolojik Kalkınma Bakanlığı temsilcilerinin katıldığı ve bir start-up geliştirmeyi planlayan herkese sunulan destek programlarını sunan gıda üretimi alanında start-up'ların geliştirilmesine yönelik bir eğitim düzenlendi. 

Etkinliğe katılanlar, EIT Food organizasyonu tarafından sunulduğu üzere, ulusal düzeyden ayrı olarak, bu konunun uluslararası düzeyde geliştirilmesi ve öğrenilmesi için önemli potansiyeller olduğu konusunda anlaştılar.

STK tarafından yayınlanan bir basın açıklamasında, “Tehnopolis İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi'nden ortaklarımız, iş fikirlerinin eğitim ve finansmanı için fırsatların yanı sıra gelişim sürecinde atılması gereken adımları da sundu” denildi.

Eğitim, EIT Food CLC North East tarafından desteklenen ve Karadağ'da Green Home tarafından uygulanan “EIT Food Start-up Farkındalık Etkinliği” projesinin bir parçasıdır.

EIT Food, dünyanın en büyük ve en dinamik gıda inovasyon topluluğudur.

Avrupa Birliği'nin bir kuruluşu olan Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü'nün (EIT) desteğiyle, hedeflerini paylaşan projelere, kuruluşlara ve bireylere yatırım yapmaktadır.

 

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı (MINA)