Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Karadağ: Yatırım ve Kalkınma Fonu (IRF) ve Avrupa Yatırım Bankası (EIB) Ortaklıklarını Güçlendiriyor

 

Yatırım ve Kalkınma Fonu (IRF) ve Avrupa Yatırım Bankası (EIB) temsilcileri sağlık, eğitim ve yol altyapısı alanındaki stratejik ortaklıklarını ek olarak güçlendirme konusunda anlaştılar.

Maliye Bakanı Aleksandar Damjanovic ve IRF İcra Direktörü Irena Radovic'in AYB Başkan Yardımcısı Lilyana Pavlova ve EIB Global'in Batı Balkanlar ve Türkiye Bölüm Başkanı Matteo Rivellini ile yaptıkları görüşmede işbirliğinin kalitesinden duyulan memnuniyet dile getirildi ve şu sonuca varıldı: sağlık, eğitim ve karayolu altyapısı alanındaki stratejik ortaklık ayrıca güçlendirilmelidir.

IRF tarafından yayınlanan bir basın açıklamasında, “Çevrimiçi toplantıda mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeler ve hassas gruplar tarafından AYB fonlarının daha verimli bir şekilde kullanılmasına yönelik kapasitelerin ekonomik ve enerji krizi sırasında güçlendirilmesi gerektiğine karar verildi” dedi. .

Damjanovic, AYB ile işbirliğinin mükemmel olduğunu belirterek, Hükümetin yeni projelerin uygulanmasına verdiği desteği ifade etti ve Podgorica'da AYB Ofisini açarak sektörel işbirliğinin daha da güçlendirilmesini teşvik etti.

Radovic, yeşil geçişin ve iklim projelerinin Avrupa Birliği'nin iklim bankası olarak EIB ile işbirliği içinde uygulanmasının öneminin altını çizdi.

Pavlova, AYB'nin IRF ile işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yönetiminin Karadağ'ın iş sektörüne verilen desteği iyileştirmeyi amaçlayan yenilikçi ve verimli işbirliği modelleri bulma konusundaki proaktif yaklaşımını takdir etti.

 

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı (MINA)