Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Jugoimport-Sdpr Bilgi Kaynaklarını Korumak Adına 250 Milyon Rsd Değerinde İhale Duyurusu Yayımladı

Jugoimport-SDPR, bilgi kaynaklarının güvenliğini sağlamak için iki ihale yayınlamıştır.

İlk ihale; mevcut veri depolama, kaydetme ve işleme sistemlerinin kapasitelerini arttırmak amacıyla sunucu ve depolama altyapısının genişletilmesi ve yenilenmesi için bilgi işlem ekipmanlarının satın almasının yanı sıra zararlı trafikten korunmaya yönelik yazılım çözümlerini de içeren hizmet ve ürünün teminini kapsamaktadır.

Bu kapsamda 230,1 milyon RSD bedelindeki ihale; 2 depolama sistemi, 8 sunucu, verilerin korunması ve yedek kopyaların yönetimi için 1 sunucu, manyetik bantlar üzerinde yer alan güvenlik kayıtları için kütüphane, sanallaştırma yazılımı ile ağ düzeyi siber saldırılara karşı koruyacak ve cevap verecek çözümleri de içerecek şekilde verilerin korunması ve yedek kopyaların oluşturulmasına yönelik yazılımın teminini kapsamaktadır.

20 milyon RSD bedelindeki ikinci ihale ise; Jugoimport-SDPR tarafından kullanılan bilgisayarların ve mobil cihazların işlemlerinin kontrolü ve güvenlik unsurlarının arttırılması için yazılımın tedarikini içermektedir ve ihale konusu; tam bilgisayar koruması, mobil cihazların korunması ile kurumsal uygulamalara güvenli erişimi sağlayacak yazılım parçalarıdır.

Her iki ihale için de tekliflerin sunulması için son tarih 15 Aralık 2022’dir. Söz konusu ihalelere https://jnportal.ujn.gov.rs/tender-eo/122111 ile https://jnportal.ujn.gov.rs/tender-eo/122072 linklerinden ulaşılması mümkündür.

Kaynak: eKapija İş Portalı