Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

05-09 Aralık 2022 Tarihlerinde Dubai'de Kamerun Yatırım Ajansı (API) Kamerun Yatırım Haftası Düzenleneceğini Açıklamıştır.

Kamerun'un Katar'da düzenlenecek olan 22. Dünya Kupası marjında 05-09 Aralık 2022 tarihleri arasında Kamerun Yatırım Ajansı (API) tarafından " Kamerun Yatırım Haftası" düzenleneceği açıklandı. Söz konusu etkinliğin temasının "Fırsatlar diyarı Kamerun'a yatırım" olduğu ifade edilerek, 23 Kasım - 3 Aralık 2022 tarihleri ​​arasında Doha'daki Kamerun destinasyonu için bir dizi tanıtım etkinliği ile birleştirileceği belirtilmiştir.

API'nin Genel Müdürü Marthe-Angeline Minja tarafından "söz konusu organizasyonun, Kamerun'un sahip olduğu yatırım fırsatlarını yatırımcılara sunmak ve Orta Doğu ile ekonomik bağları güçlendirmekle ilgili" olduğu açıklanmış olup, foruma Kamerun ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden "yüksek" devlet ileri gelenlerinin, özel şirket ve sivil toplum temsilcilerinin katılacağı belirtilmiştir. 

API faaliyetlerinin başladığı 2010 yılından bu yana Kamerun'da 1.000 milyar FCFA'yı aşan yatırım sağladığı , yaklaşık 61.000 istihdam yaratılması için 171 anlaşma imzalandığı ifade edilmiştir. Sayın Minja'ya tarafından, Kamerun'un belirli bölgelerindeki (Kuzey-Batı, Güney-Batı ve Uzak-Kuzey) güvensizlik sorunlarına rağmen, ülkenin oldukça popüler bir destinasyon olmaya devam ettiği, ülkenin doğal zenginliği ve uygulanan iki dillilik (İngilizce ve Fransızca), açık denize sahip olma , derin su limanları gibi kolaylıklara sahip olduğu belirtilmiştir. 

( Kaynak; Cameroon Business)