Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Ruscon, Samsun ve Novorossiysk arasında kendi feribot hizmetini başlattı

Multimodal taşımacılık operatörü RUSCON (Delo Group'a bağlı), Kasım 2022'de kendi haftalık feribot hizmetini başlattığını açıkladı.Feribot, Samsun ile Novorossisk Limanları arasında çalışacak olup NUTEP Konteyner Terminalinde (Delo Group'un yükleme yeri olan DeloPorts'a bağlı) elleçlenecektir. RUSCON-Broker'ın (RUSCON Group'a bağlı) CEO'su Alexander Shopin tarafından "Rıhtım dahil feribot kompleksinin, NUTEP Limanı boşaltma tesisleri ve RUSCON liman dışı terminalinin, kendi nakliye hatlarını  geliştirmenin temelini oluşturduğunu ifade edilmiştir.

Delo Group, kendi filosunu işleten ve Azak-Karadeniz, Baltık ve Uzak Doğu havzalarındaki deniz konteyner terminallerini, demiryolu konteyner terminalleri ağını, konteyner filosunu ve montaj platformlarını yöneten bir Rus nakliye ve lojistik holdingidir. Grubun ana şirketi Delo Management Company'dir.

Grubun yükleme boşaltma işi, DeloPorts holding ve lider bir konteyner terminali operatörü olan Global Ports'u içermektedir. Grubun nakliye ve lojistik işi, multimodal nakliye operatörü RUSCON ve intermodal konteyner operatörü TransContainer'dan oluşmaktadır. Nakliye işi, en büyük Rus nakliye şirketlerinden biri olan Sakhalin Shipping Company (SASCO) tarafından temsil edilmektedir.