Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Karadağ Ticaret Odası Ödülleri Takdim Edildi

Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Djukanovic Ticaret Odası'nın (PKCG) ödüllerini Hemosan, Zetagradnja, Fly Montenegro Yer Hizmetleri, Trebjesa ve Crnogorski Telekom'un yanı sıra otel grubu Casa del Mare'nin İcra Direktörü Nikola MİLİC'e verdi.

Başarılı işletme ödülünü mikro ve küçük işletmeler kategorisinde Bar'dan Hemosan, orta ve büyük ölçekli işletmeler kategorisinde Zetagradnja ve kadınlara ait şirketler kategorisinde Fly Montenegro Yer Hizmetleri kazandı.

Trebjesa kurumsal sosyal sorumluluk, Telekom ise inovasyon ödüllerine layık görüldü. Milic, yönetimin iyileştirilmesi ödülünü kazandı.

Altmış yıldır, PKCG Ödülü, başarılı operasyon, sosyal sorumluluk, yenilikçilik ve yönetimin iyileştirilmesi kategorilerinde büyük başarılar için prestijli bir tanıma veriliyor.

Djukanoviç ödül töreninde yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği'ne katılım sürecinin sembolik bir hedef değil, bizi daha rekabetçi kılacak Avrupa değerleri ve standartlarını benimsemeye yönelik zahmetli bir süreç olduğunu söyledi.

Djukanoviç, "Bugün burada sahip olduğumuz gibi başarılı ödül sahipleri, Karadağlı şirketlerin dış rekabete karşı koyamadığı klişenin nasıl aşılacağının en iyi örnekleridir." dedi.

Bakan, Karadağ'ın reform politikaları ve AB ve bölgesel entegrasyonu sürdürmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

 

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı (MINA)