Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

FESCO Taşımacılık Grubu Novorossisk-İstanbul hattının kapasitesini iki katına çıkacaklarını ve Mersin limanına bir hat açacaklarını duyurdu

FESCO Yönetim Kurulu Başkanı Andrey Severilov, Moskova'da düzenlenen Transport Week 2022'de gazetecilere verdiği demeçte, FESCO Taşımacılık Grubunun, İstanbul hattının kapasitesini iki katına çıkararak, Mersin limanına bir hat ve Şangay'dan Saint-Petersburg'a bir hat hizmete açarak doğu ve batı güzergahlarındaki ağlarını güçlendireceğini açıkladı.

FESCO Yönetim Kurulu Başkanı nisan ayında İstanbul-Novorossiysk hattında bir hat açtıkları, ekim ayında, üzerinde 712 TEU taşıyabilen bir konteyner gemisi devreye aldıklarını, büyük olasılıkla ikinci geminin gelecek yılın başında faaliyete geçeceği, Mart-Nisan aylarında da geliştirme aşamasında olan Mersin limanından çalışmalara başlayacaklarını, dolayısıyla Türkiye hattının iki gemi ile güçlendirileceğini ve yeni bir rota ile genişletileceğini belirtti.

Bu yıl Çin'den İstanbul'a ardından Novorossiysk'e ilk seferini başlatan şirket, benzer bir seferi Saint-Petersburg limanına da başlatmayı planlıyor. 

FESCO Transportation Group, limanlar, demiryolu, entegre lojistik ve nakliye işlerinde faaliyet gösteren Rusya'nın önde gelen toplu taşıma ve lojistik şirketlerinden biridir. FESCO, Vladivostok Ticaret Limanı'nı, demiryolu operatörleri Transgarant ve Dalreftrans'ı, Russkaya Troyka konteyner platformlarının operatörünü, Novosibirsk, Khabarovsk ve Tomsk'taki kuru terminal tesislerini kontrol ediyor. FESCO, 100.000'den fazla konteyner ve yaklaşık 10.000 konteyner platformu işletmektedir. FESCO'nun filosu, öncelikle kendi deniz hizmet hatlarında konuşlandırılmış 22 gemiden oluşmaktadır.