Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Delo Şirketler Grubu Türkiye hattındaki ilk düzenli feribotu Novorossisk’te işleme aldı

Delo Grubu’nun bünyesine giren DeloPort liman holdingi ve Ruskon ekspeditör grubu, 26 Kasım 2022 tarihinde, Türkiye ile aktarma hacminin arttırılması amacıyla başlatılan hatta çalışan ilk düzenli feribotu Novorossisk’te kabul edip elleçlemiştir. Delo Grubu basın servisinin 28.11.2022 tarihinde bildirdiğine göre, Ruskon şirketi tarafından kiralanan Barbaros gemisi, 57 TIR ve diğer  birkaç aracı Novorossisk NUTEP Konteyner Terminaline teslim etmiştir.

RF Ulaştırma Bakanlığı, Federal Gümrük Servisi, Rusya Federal Güvenlik Sınır Servisi ve GK Delo şirketi katılımıyla geliştirilen gemi ile taşınan araçların elleçlenmesine dair güncellenmiş plan, araçların deniz terminalinde kalma süresinin azaltılmasını sağlamıştır. Delo Grubu tahminine göre, yeni elleçleme planının uygulanması feribot sefer sayıısının ve söz konusu rotadaki yük hacminin artmasını sağlayacaktır.

Söz konusu plan başlatılmadan önce, NUTEP Terminalinin Türkiye'den haftada bir feribot (diğer taşıma araçlarına doğrudan aktarılan 35 soğutmalı treyler ile yüklenmiş) kabul etme imkanı  bulunmaktaydı. Yeni planın başlatılmasından sonra, 100 TIR aracına  kadar kapasite ile haftada üç feribotun düzenli sefer yapması planlanmaktadır.