Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Zambiya 5G İnternet Altyapısına Geçti

Teknoloji ve Bilim Bakanı Felix Mutati, hükümetin 2024 yılına kadar ülkenin her köşesinde internet ağ bağlantısına erişim sağlanması hususunda çabaladıklarını ifade etti.

Bakan Mutati, hükümetin 41 Milyon dolarlık fonla birlikte kırsal alanlara bu alanda yatırım yapılacağını belirterek 2024 yılına kadar yüzde 100 bağlantıya ulaşılması gerektiğini vurguladı.

Bakan dijital dönüşüm yolculuğunun bilinçli ve metodik bir şekilde yapıldığını, Devlet olarak 5G internet alt yapısını hayata geçirdiklerini ve İstisnasız tüm sektörlerde 5G'nin faydalarının azımsanmayacak derecede önemli olduğu belirtti.

Zambiya’daki bilgi iletişim teknolojileri (BİT) yatırımlarının artırılmasını teminen sektöre yönelik bazı muafiyetler ile vergi kolaylıkları sağlandığını ifade ederek ülkenin BİT politikasını revize ettiklerini ve bilişim sektörüne büyük yatırımları çekmek için uygun ortamı oluşturmaya çalıştıklarının altını çizdi.

Son olarak bu yılın sonuna 45 adet ve gelecek yıl ise 100 adet internet bağlantı kulesini aktif hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti.