Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Güney Afrika Cumhuriyeti Hurda Metal İhracatını 6 Ay Süreyle Yasakladı.

Güney Afrika Cumhuriyeti Ticaret, Sanayi ve Rekabet Bakanlığı tarafından 30 Kasım 2022 tarihli Resmi Gazete'de "Altyapı ve Ekonomiye Verilen Zararları Sınırlamak Amacıyla Demir ve Demir Dışı Metal Atık, Hurda ve Yarı Mamul Demir ve Demir Dışı Metal Ürünlerin Ticaretini Kısıtlayıcı ve Düzenleyici Tedbirlere İlişkin Politika Uygulama Eylemleri" yayımlandı.

Düzenleme ile, Güney Afrika hükümeti, kamuda kullanılan metallerin yaygın hırsızlığıyla mücadele etmek için tasarlanan üç aşamalı müdahalenin ilk aşamasının bir parçası olarak, bakır ve bakır alaşımlı hurdaların yanı sıra çoğu demirli hurdanın ihracatına 30 Kasım 2022 tarihinden başlamak üzere altı aylık bir yasak getirdi.

Ticaret Bakanı Ebrahim Patel, esasen çalıntı metallere olan talebi azaltmayı amaçlayan yeni politikanın Uluslararası Ticaret ve İdare Komisyonu (Itac) tarafından yönetileceğini duyurdu.

Ülkede 47 Milyar Rand ( 2.7 Milyar ABD Doları) kadar hırsızlık ve vandalizmden kaynaklanan ekonomik zarar olduğu tahmin edilmekte olup bu nedenle yük ve yolcu demiryolu hizmetleri kesintiye uğramakta, enerji arzı eksikliği nedeniyle devlet eliyle yapılan elektrik kesintilerinin süresi artmaktadır.

 

Habere ilişkin detaylara aşağıdaki link aracılığıyla erişim imkanı mevcuttur:

https://www.dailymaverick.co.za/article/2022-11-30-sa-bans-export-of-scrap-metal-for-six-months-copper-cable-theft-costs-r47bn-a-year/ 

 

Düzenlemeye ilişkin Resmi Gazete'ye aşağıdaki link aracılığıyla erişim imkanı mevcuttur.

https://businesstech.co.za/news/wp-content/uploads/2022/11/Scrap-metal-ban.pdf