Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Via Carpathia, Trans-Avrupa Ulaşım Ağına (Ten-T) Dahil Edildi

Polonya Altyapı Bakanı Pazartesi günü Brüksel'de yaptığı açıklamada, inşa edilmekte olan Via Carpathia Uluslararası Otoyolu ve Polonya'nın stratejik yatırımları arasında görülen Merkezi Havaalanı(CPK) Projesinin Avrupa Birliği'nin Trans-Avrupa Ulaşım Ağına (TEN-T) dahil edildiğini duyurmuştur.

Bakan Andrzej Adamczyk, "Bugün Polonya için çok önemli bir gün. Açıkça söylemek gerekirse, ana iletişim koridorlarının - özellikle Doğu Polonya'dakilerin - TEN-T ağına dahil edilmesi için yıllarca süren çabalarımızın taçlandırılmasına tanık oluyoruz."diye açıklamalarda bulundu.

Trans-Avrupa Ulaşım Ağı (TEN-T), Avrupa Birliği'nde planlanan bir karayolları, demiryolları, havaalanları ve su altyapısı ağıdır. TEN-T, entegre ve intermodal uzun mesafe, yüksek hızlı seyahat ve ulaşımı mümkün kılmak için ana yolların, demiryolu güzergahlarının, iç su yollarının, hava terminallerinin, deniz ve iç limanların ve trafik kontrol sistemlerinin koordineli olarak geliştirilmesini ve modernizasyonunu öngörmektedir.