Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Karadağ: Ticari ve Ekonomik İlişkiler İçin Yasal Temeller Mevcut

Bir iş forumunda, Karadağ ile Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler için iyi yasal temeller olduğu ve iki ülke arasında daha yakın bir işbirliğinin kurulması için büyük bir potansiyel olduğu sonucuna varıldı.

 İş forumu ve ikili görüşmeler, Ticaret Odası (PKCG) tarafından Türkiye Üretim ve Ticaret Komitesi (UTİK) iş birliğiyle Hilton otelinde düzenlendi.

 PKCG tarafından yayınlanan bir basın açıklamasına göre, iş heyetleri inşaat mühendisliği, otomobil endüstrisi, laboratuvar malzemeleri ve tarım makineleri ve tekstil imalatı yapan şirketlerin temsilcilerinden veya sahiplerinden oluştu. 

PKCG Başkan Yardımcısı Pavle D. Radovanoviç, Oda'nın Karadağlı ve yabancı şirketler arasındaki ekonomik işbirliğinin geliştirilmesine, yabancı yatırımcıların çekilmesine ve Karadağlı şirketlerin dış pazarlardaki rekabet gücünün güçlendirilmesine odaklandığını söyledi.

 UTİK Başkanı Özkan Pınar, Karadağ'ın küçük bir ülke olmasına rağmen Türkiye ile ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi için büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

 Forum, somut iş projeleri üzerinde işbirliği kurulmasına odaklanan ikili görüşmelerle sona erdi.

 

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı (MINA)