Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Pfizer'in Selanik'te Tesis Ettiği Yeni "Küresel İlaç Güvenliği Birimi" Faaliyete Geçti

Bilindiği üzere dünyanın önemli ilaç devlerinden Pfizer 12 Ekim 2022 tarihinde Selanik'te yeni Dijital İnovasyon Merkezi ile İş Operasyonları ve Hizmetleri Merkezini açmıştı. Bu defa Pfizer'in Selanik'te tesis ettiği Küresel İlaç Güvenliği Birimi (resmî adıyla Güvenlik Gözetimi ve Risk Yönetimi departmanı) 14 Aralık 2022 tarihi itibarıyla faaliyete geçmiştir.

İlaç güvenliği ve farmakovijilans konularına odaklanacak bu yeni uluslararası departmanla birlikte firma Selanik'teki varlığını daha da güçlendirmiştir. Anılan departman İtalya, Birleşik Krallık, İsviçre ve Yunanistan dahil dünyada hâlihazırda 8 ülkede varlık göstermektedir. Üst yöneticilerinin tamamı alanında uzman doktorlardan oluşan söz konusu birim, Pfizer'in bir veya daha fazla farmasötik ürününün güvenlik profilini optimize etmekten sorumlu olup aynı zamanda ilaç güvenliği konularında dünya çapındaki düzenleyici makamlarla işbirliği ve etkileşim içerisinde olacaktır.

Pfizer'in küresel organizasyonunda Güvenlik Gözetimi ve Risk Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ayoub Ayman gelişme ile ilgili olarak "Selanik'teki (Dijital İnovasyon Merkezi ve Ticari Operasyonlar ve Hizmetler Merkezi) iki küresel merkezimizin işletilmesinde şimdiye kadar elde edilen başarı, ilaç güvenliği ve farmakovijilans konusunda yeni bir küresel departman oluşturarak Selanik'teki varlığımızı güçlendirmemize yol açtı." ifadelerini kullanmıştır.