Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Mercedes Benz Polonya'da 1 Milyar Euro’dan Fazla Yatirim Yapacak

 Mercedes Benz'in Ticari Araç Departmanı Başkanı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Mercedes Benz'in Güneybatıdaki Jawor Belediyesinde elektrikli kamyonet üretmek için bir fabrikaya 1 milyar Euro'dan fazla yatırım yapacağını duyurdu.

 Mathias Geisen, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki ile düzenlediği ortak basın toplantısında şirketin "geleceğin araçlarını Jawor'da üretmeyi planladığını" söyledi. Bunun Mercedes Benz'in Avrupa'da ilk kez sadece elektrikli kamyonet üreteceğini ve bunun emisyonsuz mobilite yolunda bir adım olacağını sözlerine ekledi. Yatırım planına övgüde bulunan Morawiecki, "Mercedes Benz'in Polonya'ya gösterdiği güven, Polonya'nın üretim sektörünü nasıl geliştirdiğinin ve hem Polonyalı hem de yabancı yatırımcılar için en iyi yönetim ve üretim koşullarını nasıl yarattığının açık bir göstergesidir." dedi. Yüzlerce yeni istihdam anlamına geldiği için yatırımın önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Ekonomik Kalkınma ve Teknoloji Bakanlığı'na göre, yatırımla 2.500'den fazla yeni istihdam yaratılacak. Morawiecki, "özellikle salgın sonrası zorluklar, Ukrayna'daki savaş ve teknolojik değişimler karşısında" büyük teknoloji firmalarının operasyon modellerini değiştirdiğinin açıkça görüldüğünü sözlerine ekledi.