Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

OŞ Belediyesi 50 Adet Elektrikli Otobüs ve 20 Adet Troleybüs almayı planlıyor

Oş Belediyesi, kentteki elektrikli toplu taşıma ağının modernizasyonunun ayrıntılarını ortaya çıkardı. Planlar arasında üçüncü bir troleybüs hattı daha açılması ve vatandaşların ihtiyaçları için 20 troleybüs ve 50 elektrikli otobüs alımı yer alıyor.

Proje, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın desteğiyle uygulanmaktadır.

Oş şehrinde elektrikli toplu taşıma modernizasyonu projesi kapsamında üçüncü troleybüs hattının devreye alınması planlanıyor. Tek yönde 6,3 km uzunluğundaki rota,şehrin en yoğun nüfuslu mikro bölgelerinden geçecek: Aravanskaya, Kulatov, Anar, Ak-Tilek. Proje ayrıca 50 elektrikli otobüs, 20 troleybüs alımı, Osh troleybüs deposunun modernizasyonu ve elektrikli otobüsler için şarj istasyonları ağının oluşturulmasını da içeriyor.

EBRD temsilcisine göre, danışmanlar şehrin ulaşım sistemi ve toplu taşımanın işleyişi hakkında bilgi sahibi olacak ve şehrin ihtiyaçlarını inceleyecekler. Bu çalışmanın sonuçlarına dayanarak, Oş toplu taşıma sisteminin işleyişini iyileştirmek için öneriler geliştirilecektir.

 

Kaynak: https://economist.kg/novosti/2022/12/14/v-oshe-otkrojut-novuju-liniju-trollejbusa-i-zakupyat-70-edinic-elektrotransporta/

 

Söz konusu ürünler üretici/ihracatçısı firmalarımızın ilgili kurumlar tarafından açıklanacak ihaleleri takip etmelerinde fayda mülahaza edilmektedir.