Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Bir Dizi Türk Şirketi İle İlişkiler Değerlendirildi

Yatırımlar ve Dış Ticaret Bakanlığı'nda Özbekistan Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren Türk şirketleri Betlis Textile ve Quadro Marmara Group'un yöneticileri ile görüşmeler gerçekleştirildi.

Bilgi için: 2006 yılında kurulan Best Group şirketinin bir parçası olan "Betlis Textile" işletmesi, Taşkent bölgesinde tekstil üretimi alanında faaliyet göstermektedir. "Best Group", yaklaşık 4.000 çalışanı olan 9 şirketten oluşmaktadır. Şirketin yıllık ihracat değeri 30-35 milyon dolar.

"Quadro Marmara Group" şirketi, Taşkent bölgesinde yoğun bahçecilik ve meyve ve sebze ihracatı alanında projeler yürütmektedir. Şirket tarafından şimdiye kadar 12 milyon dolarlık yatırım yapıldı ve 669.000 meyve ağacı dikildi.

Görüşmelerde Türk yatırımcılar, Özbekistan Cumhuriyeti'nde yürütülen tutarlı reformları, devletin girişimcilerin soru ve sorunlarına gösterdiği özeni ve ülkemizde yaratılan olumlu yatırım ortamını takdir ettiklerini bildirdi.

Toplantıların sonucunda yatırımcıların faaliyetleri sırasında karşılaştıkları sorunların çözümü ve Türk yatırımcılar ile Özbek ortaklar arasında uzun vadeli karşılıklı yarar sağlayan işbirliği için gerekli koşulları sağlamaya yönelik önlemleri almaya hazır olunduğu ifade edildi. (Uzdaily.uz)