Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Yunanistan'ın Bölgesel Dijital Veri Merkezi Olma Hedefleri

19 Aralık 2022 tarihinde Yunanistan Bilişim ve İletişim Şirketleri Derneği (SEPE) tarafından düzenlenen bu yılki Dijital Ekonomi Forumu kapsamında konuşan Yunanistan Kalkınma ve Yatırım Bakanı Adonis Georgiadis, ülkede bilişim sektörünün şu sıralar altın çağını yaşadığını ve geleceğinin parlak olduğunu, bu suretle ülkesinin önümüzdeki birkaç yıl içinde 15 büyük dijital veri merkezine ev sahipliği yapabileceğini söyledi.

Bakan Georgiadis sözlerinin devamında "Yunanistan, veri ekonomisi alanında cazibe merkezi olma potansiyeline sahip olduğunu kanıtlamıştır. Birkaç yıl içinde 15 büyük veri merkezine ev sahipliği yapabilir. Bu, Marsilya'da kapasitesine denk bir büyüklük anlamına gelmektedir. Yunanistan şu anda küresel çapta en büyük veri hizmeti sağlayıcıları ile temas halinde. Tüm bu girişimlerin, sıradan fakat öncü bir Balkan ülkesi tarafından yapıldığının altını çizmek isterim." dedi.

Ayrıca hükümetin dijitalleşmeyi en öncelikli konu başlıklarından biri olarak gördüğünü ifade eden Bakan, AB'nin Kurtarma Fonu, Ulusal Stratejik Plan, Kamu ve özel sektörün dijital dönüşüm hedefleri gibi nedenlerle hızla büyüyen ve gelişen bilişim sektörünün hâlihazırda büyük bir iş alanı yarattığını ve beraberinde nitelikli iş gücü ihtiyacı doğurduğunu ifade etti.