Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Zambiya ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti- iki ülkenin elektrikli araba bataryası üretimini gerçekleştirmesini sağlayacak bir mutabakat zaptı

ABD'de gerçekleşmekte olan Afrika Liderler zirvesinde, Zambiya ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti, iki ülkenin elektrikli araba bataryası üretimini gerçekleştirmesini sağlayacak bir mutabakat zaptı -MoU imzaladı. İmza töreni, iki ülkenin Nisan ayında bir işbirliği anlaşması imzalamasının ardından geldi. Bu, elektrik pili ve temiz enerji sektöründeki değer zincirinin geliştirmeyi hedeflemektedir. Bu arada Amerika Birleşik Devletleri-ABD hükümeti, iki ülke tarafından üstlenilecek projeyi mali olarak destekleyebilecek ortaklar bulma sözü verdi.

İmzayı Zambiya adına Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Stanley Kakubo, KDC adına Dışişleri Bakanı Christopher Lutundula imzalarken, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken iki cumhurbaşkanı ile birlikte şahitlik etti. Bakan Blinken, iki ülkeyi projeye giriştikleri için övdü ve hükümetinin MoU'nun imzalanmasına tanık olabilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.