Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Dünya Bankası, Stratejik Reformları Uygulamak İçin Özbekistan'a Yaklaşık 1 Milyar Dolar Borç Verecek

Dünya Bankası, kalkınma politikasını destekleme operasyonu (dünyanın çeşitli ülkelerinde sosyo-ekonomik reformları destekleyen Bankanın özel bir finansal aracı) çerçevesinde Özbekistan'a mali kaynak sağlanmasını onayladı. Konuyla ilgili bankanın basın servisi Gazeta.uz'a bilgi verdi.

Buna göre Özbekistan hükümeti, özel sektöre odaklanan kapsayıcı bir ekonomi inşa etmek, piyasa kurumlarını geliştirmek ve ekonomik büyümenin sonuçlarından tüm vatandaşların yararlanması için eşit fırsatlar sağlamak da dahil olmak üzere stratejik reformların uygulanmasında desteklenecek.

Dünya Bankası'nın hükümete yaptığı yardım mali paket şeklinde sağlanmaktadır. 470 milyon ABD Doları tutarında tercihli krediler ve 480 milyon ABD Doları tutarında düşük faizli kredilerden oluşmaktadır.

Bu fonlar, Dünya Bankası sisteminin kredi kuruluşları - Uluslararası Kalkınma Birliği (IDA) ve Uluslararası Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Bankası (IBRD) tarafından sağlanmaktadır. Bu durumda IDA üç kredi, IBRD ise 12 ila 34 yıl vadeli düşük faizli borçlanma fonları (IDA ve IBDR finansman koşullarına uygun olarak) sağlar. (Gazeta.uz)