Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Bişkek Belediyesi Bir Geri Dönüşüm Tesisi Kurup Atıktan Elektrik Üretmek İstiyor

Bişkek Belediyesi, elektrik üretecek bir atık işleme tesisi kurmayı planlıyor. Bununla ilgili bilgiler, şehrin iyileştirilmesine yönelik projelerin bir listesini içeren bir belgede sağlandı.

Mevcut düzenli depolama sahasında toplam atık miktarı 248 bin tondur . Ve günde 1.000-1.250 ton daha boşaltılıyor.Maddelerin işlenmesi özel ve kayıt dışı sektör tarafından gerçekleştirilmektedir. Mevcut geri dönüşüm şirketleri, bir atık ayırma kompleksi inşa etme girişimi başarılı olursa, satın alınan malzeme miktarını artırmaya hazırdır.

WTE (WASTE-TO-ENERGY) teknolojisi, atık kimyasalları elektrik, ısı veya buharadonüşturen bir enerji geri kazanım sürecidir. Teknolojiler, atık bertarafını %90'dan fazla azaltacak, çevreye verilen zararı azaltacak ve kendi elektrik veya termal enerjilerini üretecektir.

Tipik bir 100.000 tonluk atık yakma fırını tarafından üretilen elektrik kabaca 20.000 Avrupa hanesinin elektrik tüketimine eşittir ve ulusal şebekeye beslenecektir.

Diğer taraftan, proje kapsamındaatık işleme tesisi inşa etmenin maliyeti, finansman kaynakları ve projenin yaklaşık uygulama tarihleri belirtilmemiştir.

 

Kaynak: https://economist.kg/novosti/2022/12/22/meriya-bishkeka-razrabotala-proekt-musoropererabatyvajushhego-zavoda-on-obzavelsya-energeticheskoj-ustanovkoj-no-ne-srokami-zapuska/

 

İlgilenen firmalarımızın söz konusu kurum tarafından açıklanabilecek muhtemel ilanları takip etmelerinde fayda görülmektedir.