Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Özbekistan ile Kazakistan Arasında İşbirliğine İlişkin Çeşitli Belgeler İmzalandı; Ülke Sınırlarının Demarkasyonuna İlişkin Anlaşma Onaylandı

Taşkent'te düzenlenen Özbekistan-Kazakistan zirvesinin ardından ikili belgelerin imza töreni düzenlendi.

Özbekistan Devlet Başkanı Shavkat Mirziyoyev ve Kazakistan Devlet Başkanı Kassym-Jomart Tokayev tarihi belgeleri imzaladılar - Müttefik İlişkilerin Kurulmasına İlişkin Anlaşma ve Özbekistan-Kazakistan Devlet Sınırının Demarkasyonuna İlişkin Anlaşma.

Ayrıca, iki ülkenin hükümetleri, bakanlıkları ve kurumları ile büyük şirketler düzeyinde çok yönlü işbirliğini daha da derinleştirmeyi amaçlayan 15 belge kabul edildi.

"Orta Asya" Uluslararası Endüstriyel İşbirliği Merkezi'nin kurulması, çevre koruma alanında işbirliğine ilişkin protokol, yükseköğretim ve yükseköğretim sonrası işbirliğine ilişkin anlaşmalar ve diğer belgeler imzalandı.

Ayrıca, stratejik reformlar, e-ticaretin geliştirilmesi, ormancılık, kamu hizmeti alanlarında muhtıralar, Taşkent ile Türkistan, Navoi ve Kızılorda, Cizzak ve Türkistan bölgeleri arasındaki işbirliğini genişletmek için "yol haritaları", enerji, kimya endüstrisinde projelerin uygulanması, nakliye ve lojistik işlemleri onaylanmıştır.

Ayrıca, ziyarette 8 milyar dolarlık ticaret ve yatırım anlaşmaları imzalanmıştır. (Kun.uz)