Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Karadağ Elektrik Üretim ve Dağıtım Şirketi (EPCG), Solari 5000+ projesi için bir kamu çağrısı başlattı

Karadağ Elektrik Üretim ve Dağıtım Şirketi (EPCG), 70 milyon Avro değerindeki Solari 5000+ (70MW) projesi için başvurulara yönelik kamu çağrısı başlatmıştır.

Başvurular, çağrının yayınlanmasından, 60 gün içinde yapılabilecektir.

Solari 5000+ (70MW) projesi, dört kata kadar olan binalarda müstakil ev ve konut sahibi/ortak sahibi olan ve aylık elektrik faturasını zamanında ödeyen kişi ve şirketlere açıktır.

Karadağ Elektrik Üretim ve Dağıtım Şirketi, projenin hem finansal açıdan hem de uluslararası toplumun gaz emisyonunun azaltılması ve yenilenebilir enerji kaynaklarının payının artması beklentileri açısından olumlu etkilerinin çok yönlü olduğunu belirtmiştir.

Gelecekteki kullanıcılar, yeterli bir fotovoltaik sistem kurma ve ortalama elektrik faturalarına eşit taksitlerle on yılı aşmayan bir süre boyunca Karadağ Elektrik Üretim ve Dağıtım Şirketi (EPCG) ile bir kredi düzenlemesi yoluyla aylık eşit taksitler halinde ödeme fırsatına sahip olacaklar.

Karadağ Elektrik Üretim ve Dağıtım Şirketi ayrıca fotovoltaik sistemlerin gelecekteki sahiplerine yüzde 20 indirim sağlayacaktır.

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı

Yayımlayan: Podgorisa Ticaret Müşavirliğ