Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

KDC: Kamu Madencilik şirketi MIBA'nın 453 milyon dolarlık yeniden yapılandırılması planı

KDC'nin kamu madencilik şirketi MIBA'nın yeniden canlandırılması için  453 milyon USD'den fazla finansman gerektiği  6 Ocak 2023 Cuma günü Kinshasa'da Kongo Portföy Bakanı Adèle Kanyinda tarafından Minière de Bakwanga (MIBA) için kurtarma planının doğrulanmasına odaklanan bir çalıştayın sonunda ileri sürüldü.

Bu toplantılar, Maden, Maliye, Bütçe Bakanlığı, Stratejik İzleme Başkanlık Konseyi (CPVS), Yönlendirme Komitesi ve kamu işletmelerinin reformu ve MIBA Yönetim Kurulu gibi çeşitli paydaşları bir araya getirdi. Kongolu Bakan Adèle Kanyinda, bu MIBA kurtarma planının, merkezi hükümetin, paydaşların tavsiyelerine dayanarak MIBA'nın etkili bir şekilde iyileşmesine güvenmesine izin vereceğini belirtti. Bunlar, diğer şeylerin yanı sıra, uygun bir ekonomik modelin kurulması, kurtarma finansmanı seçenekleri ve beraberindeki önlemler etrafında gerçekleşeceği belirtildi.

Bu MIBA iyileştirme planına, ilk yılda 35 milyon ABD Doları olmak üzere 3 yılda uygulanacak 161 milyon ABD Doları tutarında bir yatırım planının eşlik edeceği belirtilmiştir.