Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Decathlon, Rusya’daki Varlıklarına Müşteri Arıyor

Birçok farklı markanın spor ekipmanlarının bir arada bulunduğu uluslararası Fransız mağaza zinciri Decathlon’un Rusya’daki varlıklarını satma kararı aldığı bildirildi.

RBK Haber, kaynaklara atıfta bulunduğu haberinde, şirketin Rus varlıklarını satmak için alıcı aramaya başladığını yazarken, perakendecinin ülkedeki tüm işletmeyi satmayı beklediği aktarıldı.

Danışmanlık şirketi CORE.XP’ye göre Decathlon’un en az 135 bin m2’lik ticari alana sahip olduğu kaydedilirken, Fransız şirketin yurt içinde Oktoblu ve Blue House olmak üzere iki ana tüzel kişiliğinin bulunduğu belirtildi.

Uzmanlar, Decathlon’un Rusya’daki tüm faaliyetlerinden 2021’de elde ettiği gelirinin yaklaşık 29,6 milyar ruble, net karının ise 1,7 milyar ruble olduğunu bildirirken, şirket, 26 Mart’ta Rusya’daki operasyonlarının askıya alındığını duyurmuş, ertesi gün, Rus çevrimiçi mağazası da dahil olmak üzere zincirin tüm mağazalarını kapatmıştı.

Satış işlemleri hakkında TASS haber ajansına konuşan Commonwealth Partnership (CMWP) perakende gayrimenkul departmanı başkanı Olga Antonova, ön tahminlere göre şirketin Rusya’daki varlıklarının maliyetli olabileceğini, satın alma maliyetinin yaklaşık 15-17 milyar rubleye ulaşabileceğini söyledi.

Uluslararası spor malzemesi perakende zinciri Decathlon, 70’in üzerinde spor dalına yönelik ürünlerin tasarımı, üretimi ve perakende satışında uzmanlaşmış bir Fransız şirketi olarak biliniyor. Şirket, Auchan ve Leroy Merlin’in de sahibi olan Mulliez Family Association’ın bir parçası olarak faaliyet gösteriyor.