Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Türk Hazırgiyim Firmaları Kopenhag Moda Fuarına (CIFF) Katıldı

Kopenhag'ta 1-3 Şubat 2023 tarihlerinde düzenlenen CIFF (Copenhagen International Fashion Fair) etkinliğine milli katılım kapsamında 12, bireysel olarak da 1 Türk firması katılım sağlamıştır. 20 bin kişi tarafından ziyaret edilmesi beklenen fuarın Türk katılımcılar açısından olumlu netice vereceği değerlendirilmektedir. 

Ayrıca, söz konusu fuar önümüzdeki süreçte ortaya çıkması beklenen modayı yansıtması bakımından önemli görülmektedir. Avrupa'da çevre dostu ürünlere olan eğilimin arttığı gözlemlendiğinden, önümüzdeki Ağustos ayında yeniden yapılacak olan fuara özellikle organik üretim yapan firmalarımızın katılımlarının artmasının faydalı olacağı düşünülmektedir. Firmalarımıza rakip olabilecek ürünlerin genel olarak Avrupa markaları olduğu; Uzak Asya ülkelerinde üretildiği dikkate alındığında hazır giyimdeki olumlu Türk Malı imajının destekleyici olduğu, ancak Kuzey Avrupa pazarının kendine özgü yüksek beklentilerinin karşılanması hususunda biraz daha gayret gösterilmesi gerektiği gözlemlenmiştir.

Ülkemiz 2022 yılı ilk 10 ay verilerine göre hazır giyim alanında yüzde 7,8 pay ile Danimarka’nın üçüncü büyük tedarikçisi konumundadır. Fuarın bu payın artmasına destek olması beklenmektedir.