Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Yunanistan'da "Herkes İçin Turizm" Programına 125 Bin Yeni Yararlanıcı Eklenmiştir

Yunanistan’da iç turizmin desteklenmesi ve sosyoekonomik refahın artırılması amacıyla geçtiğimiz yılın temmuz ayında başlatılan "Herkes İçin Turizm" Programı kapsamında hâlihazırda 275 bin olan yararlanıcı sayısına 125 bin yeni hak sahibi eklenmiştir. Böylece kolay ve hızlı ödeme için dijital kart sahibi olan yararlanıcı vatandaş sayısında toplam 400.000 kişiye ulaşılmıştır.

Yunanistan Turizm Bakanlığı uhdesinde yürütmekte olan ve bütçesi 60 milyon Avro'yu aşan Program ile yararlanıcı başına 150 Avro, engelli faydalanıcılar için ise 200 Avro konaklama desteği sağlanmaktadır. Turizmin yıl boyunca devam etmesine katkı sağlayan bir teşvik uygulaması olarak bahse konu Program ülke içindeki turizm destinasyonlarındaki tüm otel ve konaklama yerlerini kapsamakta olup ödemeler doğrudan hizmet sağlayıcılara yapılmaktadır.

Bakanlık tarafından yapılan Duyuru'da ifade edildiği üzere başlatıldığı günden bu yana "Herkes İçin Turizm" Programı toplam 400 bin ailenin tatil veya günübirlik geziler yapmasına yardımcı olurken, öngörüldüğü üzere programın en az 2025 yılına kadar devamı halinde bu sayının çok daha üst noktalara ulaşması beklenmektedir.