Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Bişkek Belediyesi'nin Elektrikli Otobüs Alım Planları

Bişkek Belediyesi basın servisi tarafından bildirildiğine göre, Belediye'nin Ulaştırma ve Yol Altyapısı Geliştirme Daire Başkanlığı'nda Asya Kalkınma Bankası temsilcileriyle düzenlenen toplantıda, 120 adet elektrikli otobüs satın alma projesi görüşüldü. Buna göre, Asya Kalkınma Bankası, 25 milyon ABD doları tutarında yumuşak bir kredi ve 25.6525 milyon ABD doları aşmayan bir hibe sağlıyor.

Proje ayrıca iki troleybüs deposunun altyapısını modernize edecek, pilot bir "yeşil" hareketlilik koridoru oluşturacak ve yeni bir toplu taşıma türünü işletmek için personel yetiştirecektir.

2022 yılında Belediye bütçesinden otobüs alımı için 1 milyar Kırgız somu tahsis edilmiş; söz konusu otobüsler Zhongtong Bus Hoiding Co., Ltd.'den satın alınmıştı.

2023'ün başında EBRD projesi kapsamında satın alınan 124 otobüs daha geleceği ve toplamda 250 adet satın alınacağı bildirilmektedir. Ayrıca Asya Kalkınma Bankası projesi kapsamında 120 adet elektrikli otobüs alımı yapılacağı bildirilmiştir.

 

Firmalarımızın ilgili kurumlar tarafından duyurulabilecek muhtemel ilanları takip etmelerinde fayda mülahaza edilmektedir.

 

KAYNAK:https://24.kg/obschestvo/256839_elektrobusyi_dlya_bishkeka_vmerii_obsudili_vopros_pokupki/