Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Karadağ: Ipard Kapsamında Halka Açık Çağrı Başlatıldı

Tarım, Orman ve Su Yönetimi Bakanlığı, Tedbir 3 - Tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına ilişkin fiziksel varlıklara yapılan yatırımlar kapsamında mali destek sunan bir halka açık çağrı başlattı.

Çağrı, Kırsal Kalkınma için Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı, IPARD II 2014–2020 çerçevesinde başlatıldı.

Son başvuru tarihi 6 Mart.

Çağrıda, "Bu halka açık çağrı kapsamındaki destek, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile uygun maliyetlerle ilgili fiziksel varlıklara yapılan yatırımlar için mevcuttur" ifadesi yer alıyor.

Bu kamu çağrısı kapsamında sağlanan mali destek, IPARD II 2014-2020 mali anlaşmasına uygun olarak Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma için Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPARD) aracılığıyla sağlanan fonların yüzde 75'ini ve yüzde 25'ini içermektedir. Hükümet bütçesinden sağlanan ulusal fonlar.

2014 ve 2020 yılları arasındaki uygulama dönemi için Tedbir 3 - Tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına ilişkin fiziki varlıklara yapılan yatırımlar kapsamında sağlanan fonlar 23,17 milyon Avro tutarında olup, bu çağrı kapsamında mevcut olan miktar 5,56 milyon Avro'dur.

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı (MINA)