Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Filipinler'de 2023 Yılında Yapımına Başlanacak 3 Yeni Ulaştırma ve İnşaat Projesinin Detayları Belli Oldu

Filipin Ulaştırma Bakanlığı (DOTr) tarafından yapımına başlanması planlanan 3 yeni proje için açıklama yapılmış olup proje bazında bilgiler aşağıda başlıkla halinde yer almaktadır.

NCR-Edsa Otobüs Yolu

Başkent Metro Manila’da yer alan Edsa Carousel otobüs (metrobüs) hattına yeni istasyonların eklenmesine yönelik bir projedir. Proje için fizibilite aşamasında uluslararası danışmanlık şirketlerinin görüş ve önerilerinin değerlendirmeye alınacağı açıklandı. Kamu-Özel Sektör İşbirliği Projesi şeklinde yürütülecek çalışma için 300 milyon Filipin Pezosu bütçe ayrılması öngörülmektedir. Projeler için henüz ihale aşamasına gelinmemiştir.

Kuzey Uzun Mesafeli Bölgeler Arası Tren Yolu (North Long Haul Inter-Regional Railway)

Luzon Demiryolu’nun bir parçası olarak yeni tren yolu ekleme ağ çalışması olarak planlanmıştır. Cagayan ve Ilocos bölgelerinin Luzon Demir Yolu hattına bağlanmasına yönelik bir çalışmadır. Projenin uzun mesafeli yolculara ve kargolara hitap etmesi ve daha sonra büyük ekonomik merkezlere erişimi iyileştirmesi ve tarım ürünleri için tedarik zincirlerini güçlendirmesi öngörülmektedir. Proje, yeni istasyonların ve kargo terminallerinin inşasını içermektedir.

Ulaştırma Bakanlığı'na (DoTr) göre, yakın zamanda onaylanan projenin fizibilite çalışmaları uluslararası danışmanlık firmalarına teklif edilecek olup, Kamu-Özel Sektör Ortaklığı (PPP) çerçevesinde yakın zamanda çalışmalar için finansmanın onaylanması beklenmektedir. Tahmini bütçenin PhP 300 milyon civarında olacağı belirtilmiştir.

Manila Körfezi-Pasig Nehri-Laguna Gölü Feribotu

İnsan taşımacılığına yönelik feribot sistemi ile, NCR, Bölge III ve Bölge IV-A'daki banliyölere, öğrencilere ve turistlere fayda sağlayan yüksek kapasiteli ve yüksek kaliteli bir toplu taşıma feribot sistemi inşası planlanmıştır. Yeni feribot istasyonları inşası, mevcut tesislerin modernizasyonu ve diğer transit sistemlere entegrasyon gerçekleştirilecektir.

Ulaştırma Bakanlığı'na (DoTr) göre, yakın zamanda onaylanan projenin fizibilite çalışmaları uluslararası danışmanlık firmalarına teklif edilecek olup, Kamu-Özel Sektöre Proje Ortaklığı (PPP) Merkezi yakın zamanda çalışmalar için finansmanı onaylamıştır. Tahmini bütçenin 300 milyon Filipin Pezosu olması beklenmektedir.