Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Mısır Başbakanı 10 Sene Sonra İlk kez Türk Yatırımlarıyla Buluştu

Mısır Başbakanı Mustafa Mebdouly 10 sene sonra ilk kez farklı alanlardan Türk yatırtımcılarla bir toplantı gerçekleştirmiştir. Mebdouly öncelikle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için içten bir başsağlığı dilemiştir. Akabinde, Türk yatırımcılara yönelik olarak riayet ve desteklerinin hükümet olarak devam edeceğine değinmiştir. Türk şirketlerinin temsilcileri ise, Mısır'daki yatırımlarının hacim olarak genişleyeceğini belirterek yeni yatırımların yaklaşık 500 Milyon Dolar civarında olacağını belirtmişlerdir. Toplantıda Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı da hazır bulunmuştur. Toplantı yeni idari başkentin Başbakanlık binasında gerçekleşmiştir. Başbakan Mebdouly 10 sene sonra gerçekleşen toplantıyı iki ülke iktisadi ve ticari ilişkileri için önemli bir adım olarak değerlendirmiştir. 

Başbakanlıktan yapılan resmi açıklamanın devamında; toplantıya farklı alanlardan 14 şirketin katıldığı ve Türk yatırımlarının toplamda 2 Milyar Dolar'ı aştığı belirtilmektedir. 

Diğer taraftan, Türk şirketleri yaptıkları açıklamada Mısır'ın üretimleri açısından istifade edilmesi zorunlu ve önemli bir merkez olduğunu, Mısır'ın Afrika ticareti ve STA'ları ile kıta açısından büyük önem teşkil ettiğini vurgulamışlardır. 

Başbakan Mebdouly Türk şirketlerinin taleplerinin cevaplandırılacağını ve taleplerin durumunu Ticaret ve Sanayi Bakanlığı aracılığı ile takip edeceğini belirtmiştir.