Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

ADB, Ekonomi Yönetimini İyileştirmek İçin Özbekistan'a 150 Milyon Dolarlık Kredi Tahsis Etti

Asya Kalkınma Bankası (ADB), Özbekistan'da ekonomi yönetimini iyileştirmek için 150 milyon dolarlık kredi ve 400 bin dolarlık hibe tahsisini onayladı.

ADB'nin Ekonomik Yönetimini İyileştirme Programı 2. Aşamasının ilk alt programı, kamu sektörü yönetimi reformlarına yönelik bankanın önceki desteğini sürdürmekte ve derinleştirmektedir.

Program, Özbekistan Hükümeti'ne mali yönetimin etkinliğini ve şeffaflığını artırmak, kamu şirketlerinin yönetimini ve faaliyetini iyileştirmenin yanı sıra rekabeti teşvik etmek ve sağlam yolsuzlukla mücadele ve denetim sistemleri yoluyla kamu sektörü hesap verebilirliğini artırmak amacıyla yasal, düzenleyici ve kurumsal altyapıyı reforme etmede yardımcı olacak.

Ayrıca program, Özbekistan'ın "yeşil" ekonomiye geçiş stratejisinin geliştirilmesini ve uygulanmasını desteklemektedir. Net bir ulusal plan, hükümetin Paris Anlaşması kapsamındaki taahhütlerini yerine getirmesine, altyapıyı modernize etmesine ve işgücünü "yeşil" istihdam için gerekli beceriler konusunda eğitmesine yardımcı olacaktır. (Gazeta.uz)