Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Madagaskar’da Yeni Proje

Madagaskar'da elektrik enerjisi iletiminin güçlendirilmesi ve enterkonneksiyonu projesinin (PRIRTEM) 2. aşaması kapsamında Antananarivo Sud 3 (Behenjy) ve Vinaninkarena trafo merkezleri arasında 300 MW kapasiteli 135 km'lik 220 KV enterkonneksiyon hattı kurulacaktır.

Toplamda yaklaşık 260 direk dikilecektir. PRIRTERM'in görevleri arasında Antanifotsy'de 220/90/20 KV ve Vinaninkarena'da 220/63/20 KV trafo istasyonlarının inşası yer almaktadır.

Proje, Antananarivo ve Antsirabe şehirlerinin şebekelerinin birbirine bağlanmasını ve enerji alışverişinde bulunmasını sağlayacaktır. Böylece Soanindrainy, Ambohidranandriana, Ambatomena ve Ambohimiarivo komünlerinde 19 köy ve 42.000 kişi elektriğe erişebilecek.

Ekonomi ve Maliye Bakanı Rindra Hasimbelo Rabarinirinarison, Enerji ve Hidrokarbonlar Bakanı Solo Andriamanampisoa ve Afrika Kalkınma Bankası'nın (AfDB) Madagaskar'daki temsilcisi Adam Amoumoun, 27 Şubat 2023 Pazartesi günü projeyi resmen başlattı.

Afrika Kalkınma Bankası (AfDB) projede aktif olan teknik ve mali ortaklar arasında liderliği üstlenmiştir.  Başta detaylı tasarım fizibilite çalışmaları (DPS) olmak üzere tüm hazırlık faaliyetlerinin yanı sıra çevresel ve sosyal fizibilite çalışmalarını Proje Hazırlama Kolaylığı (PPF) aracılığıyla finanse etmiştir.

Kaynak : https://t.co/q2aGK3PFAA