Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Aşkabat, 3-4 Mayıs Tarihlerinde ‘’Uluslararası Taşımacılık ve Transit Koridorları Fuarına Ev Sahipliği Yapacak

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat, 3-4 Mayıs tarihlerinde ‘’Uluslararası Taşımacılık ve Transit Koridorları: Arabağlantı ve Kalkınma’’ (ITC 2023) başlıklı uluslararası konferans ve fuara ev sahipliği yapacak. Konferansta pandemi sonrası toparlanma ve uluslararası taşımacılık alanındaki yeni koşullara uyum, etkili uluslararası ulaşım ve transit koridorların geliştirilmesi, ulaşım kompleksindeki altyapı fırsatları, karayolları, uluslararası limanlar ve havaalanları, tren istasyonları ile ilgili güncel konular ele alınacak. Konferans ve fuara ek olarak, ITC 2023 kapsamında muhtıra ve sözleşmelerin imzalanması, seminerler, yerli ve yabancı uzmanların ulaştırma ve lojistik alanlarında modern teknolojik çözümleri tanıtacağı iki yuvarlak masa toplantısı, ayrıca Otoban’a, Aşkabat Uluslararası Havalimanı’na, Türkmenbaşı Uluslararası Deniz Ticaret Limanı’na geziler düzenlenecek.

Konferansa Türkmenistan Hükümeti’nin üst düzey temsilcileri, ulusal ve uluslararası nakliye şirketlerinin yöneticileri, lojistik organizasyonların ve büyük uluslararası finans kuruluşlarının üst düzey yöneticileri katılacak. Ayrıca konferans çerçevesinde Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik İhtisas Fuarı da düzenlenecek.

Fuara BDT’den ve yurt dışından nakliye ve lojistik şirketleri, araç üreticileri ve satıcıları, lojistik merkezlerin donatılmasında faaliyet gösteren ekipman tedarikçileri, sigorta şirketleri, deniz limanları, havaalanları ve demiryolu idarelerinin temsilcileri katılacak.