Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

KESH (Arnavutluk Elektrik Kurumu )

Arnavutluk Cumhuriyeti'nden Korporata Elektroenergjetike Shqiptare (“KESH” veya “Müşteri”) şu anda Vlora bölgesinde Geçici termal elektrik üretimi projesini geliştiriyor. Geçici termal varlık, toplam kurulu gücü 110 MW olan iki güç mavnasından oluşur ve enerji üretimi için ana yanıcı olarak HFO kullanır. KESH, 2 (iki) yıl süreyle, güç mavnaları için bir miktar HFO tedariki için piyasa katılımcısından olası ilgi beyanlarını ve ilgili taraflardan olası gerekli soruları toplamakla ilgilenmektedir. Bu ilgi beyanı, ilgili tarafları kısa listeye almak amacıyla değil, yalnızca pazar araştırması ve ilgili taraflardan gelen sorular için yayınlanmıştır. Arnavutluk Kamu İhale yasası uyarınca tüm ilgili taraflara bir teklif talebi (“RFP”) verilecektir.

Talep edilen ürünle ilgili açıklama

Diğer şeylerin yanı sıra KESH, HFO tipi yakıtın, özellikle düşük kükürt içerikli dizelin max. %0,5, RME 180 cts, ISO 8217'ye göre, maksimum 2 (iki) yıl süreyle. Ürün, ihale aşamasında netleşecek olan depolama kapasitelerinde KESH'e teslim edilecektir.

"VLSFO'nun yurt içinde tedariği tedarik edilen firmadan talep edilmesi halinde yapılacaktır. Sözleşme kapsamında teslim edilecek asgari miktar yılda 100.000 (yüzbin) ton VLSFO olup, 60-90 günlük aralıklarla maksimum 25.000 bin ton VLSFO çoklu teslimat olacaktır. Tedarik sözleşmesi bir CIF, Arnavutluk sözleşmesi olacaktır. KESH ayrıca VLSFO'nun üretim varlıkları deposuna Mayıs-Temmuz veya Ağustos döneminde, ihale usulünde müşteri tarafından belirlenecek belirli bir miktar için günlük olarak teslim edilmesiyle de ilgilenmektedir. Ürüne ilişkin tüm nihai özellikler, miktarlar, fiyat - oluşum ve diğer özellikler bu Niyet Beyanı çağrısından sonra yayınlanacak olan ihale sürecinde sunulacaktır" diye değerlendiriyor KESH.