Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Tayland Devlet Demiryolları (Srt) Ticari Alanlar Için İhaleye Çıktı

Tayland Devlet Demiryolları (SRT), Bangkok'un Bang Sue Büyük İstasyonunda ve Red Line elektrikli demiryolu sistemi üzerindeki 12 istasyonda toplam yaklaşık 55.000 metrekareyi kapsayan ticari alanlar için ihaleye çıkmıştır.

SRT tarafından, ticari alanların geliştirilmesi için dört ayrı sözleşme yapılması planlanmaktadır:

İlk sözleşme, Krung Thep Aphiwat Merkez Terminalindeki 47.675 metrekarelik ticari alanı kapsamaktadır. İkinci anlaşma, Kırmızı Hat üzerindeki 12 istasyonda (Taling Chan, Bang Bamru, Bang Son, Chatuchak, Wat Samian Nari, Bang Khen, Thung Song Hong, Laksi, Kan Kheha, Don Mueang, Lak Hok (Rangsit Üniversitesi) ve Rangsit istasyonları) toplam 3.759 metrekarenin kullanımı için olacaktır.

Üçüncü sözleşme, Krung Thep Aphiwat Merkez Terminali'ndeki 2.303 metrekarelik reklam panosu alanını kapsarken dördüncü sözleşme ise 12 Kırmızı Hat istasyonundaki reklam panoları için 2.080 metrekarelik Alana yöneliktir.

SRT tarafından ihaleyle ilgili belgelerin ilgilenenlere 15 Mart'tan 28 Nisan'a kadar satılacağı ve firmaların tekliflerini 4 ve 5 Temmuz'da sunulacağını açıklamıştır.

Gayri resmi kaynaklara göre, sözleşmelerin 20 yıllık olması ve SRT'nin müteahhitlerden yılda en az 360 milyon Baht (20 yılda yaklaşık 7 milyar Baht) beklediği ifade edilmektedir.

Diğer taraftan, Tayland DTÖ’nün Kamu Alımları Anlaşmasına taraf bir ülke değildir. Benzer şekilde, Tayland’ın korumacı politikaları sebebiyle tüm resmi ihaleler kurumların kendi resmi sitelerinde sadece Tay dilinde olarak ilan edilmekte olup tüm ihale süreci de Tay dilinde yürütülmektedir. Ayrıca kanunlar gereği tüm ihalelerde Tayland’da yerleşik firma olma şartı aranmaktadır. Bu sebeple, bahse konu ihaleye girmek isteyen firmalarımızın ya Tayland’da ofis açması ya da Tayland’da yerleşik firmalarla ortaklık kurarak başvurması gerekmektedir.

Detaylı bilgiler için https://procurement.railway.co.th/auction/system/Declaration.asp?NumDC=46745