Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Vietnam Sosyal Konut Projelerine 5.1 Milyar Dolarlık Kredi Paketi Onaylandı

Vietnam hükümeti, Vietnam Merkez Bankası'nı (SBV), sosyal konut projeleri geliştirmek ve kötüleşen apartman binalarını iyileştirmek için 120 trilyon VND (5,1 milyar ABD Doları) değerinde bir kredi paketi kullandırmakla görevlendirdi.

Merkez Bankası, başta dört büyük devlet bankası (Agribank, BIDV, Vietcombank ve VietinBank) olmak üzere ticari bankaları ortalama kredi faiz oranlarından %1,5 ila %2 daha düşük faiz oranlarıyla krediler sunması konusunda teşvik etmeye başladı.

İnşaat Bakanlığı'na göre kredi paketi, 2021-30 döneminde bir milyon sosyal konut ve işçi konutu için ihtiyaç duyulan sermayenin yaklaşık %12'sini karşılayabilir.

Emlak piyasasında son dönemlerde yaşanan zorlukları ortadan kaldırmak için hükümet ayrıca SBV'den kredi kuruluşlarından gayrimenkul projelerini incelemelerini ve sınıflandırmalarını, anapara ve faiz ödeme sürelerini uzatmalarını ve bankacılık sisteminin güvenliğini sağlamak için kredileri yasaya uygun olarak yeniden yapılandırmalarını istemesini istedi.

Kaynak: https://tuoitrenews.vn/news/society/20230313/vietnam-approves-51bn-credit-package-for-social-housing-projects/72075.html