Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Ruscon, Hindistan ile Rusya arasındaki düzenli rotaya üç gemi daha ekledi

Delo Şirketler Grubunun bünyesine giren multimodal taşımacılık operatörü Ruscon, Rusya ile Hindistan arasındaki Novorossiysk üzerinden konteyner hattını genişleterek, mezkur hatta çalışan gemilerin sayısını birden dörde çıkarmıştır. Bu sayede sevkiyatların düzenliliği ayda dört defaya yükselmiştir. Grubun basın servisinden yapılan açıklamaya göre, rotaya Suudi Arabistan'daki Cidde limanı da dahil edilmiştir.

Hindistan ve Rusya arasında düzenli multimodal taşımacılık hizmeti 2022 yılının Temmuz ayında başlatılmıştır. Rusya'nın herhangi bir yerinden Novorossiysk'teki Delo grubunun terminalleri aracılığıyla Mundra ve Nava Şeva'nın Hint limanlarına konteynerlerde malların taşınmasını sağlamaktadır. Hizmetin güzergahına İstanbul limanı da dahildir. Gemilerin yolda bulunduğu süre Novorossisk'ten İstanbul'a kadar iki gün, Cidde'ye 14 gün, Mundra ve Nava Şeva limanlarına 22 ve 24 gündür.

Delo şirketler grubu, Azak-Karadeniz, Baltık ve Uzak Doğu limanlarındaki deniz konteyner terminallerini, demiryolu konteyner terminalleri ağını, konteyner filosunu ve bağlantı platformlarını yöneten Rusya'nın en büyük nakliye ve lojistik holdingidir. Grubun ana şirketi UK DELO şirketidir. DeloPorts Holdingi ve Global Ports konteyner terminalleri holdingin bünyesine girmektedir.

Taşımacılık ve lojistik faaliyet alanı, Ruscon multimodal nakliye operatörü ve Transcontainer intermodal konteyner operatöründen oluşmaktadır. Gemicilik işinin yönü ise OAO Sahalin Denizcilik Müdürlüğü (SASCO) tarafından düzenlenmektedir.