Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Dünya Bankası, Özbekistan'da Kurulacak İki Güneş Fotoelektrik Santrali Projesi İçin 12 Milyon Dolar Ayıracak

Dünya Bankası yönetimi, Özbekistan'da güneş enerjisinin genişletilmesi için finansmanı onayladı. Bu, Spot Bank'ın basın servisi tarafından bildirildi.

Ödünç alınan fonlar, yenilenebilir, çevre dostu enerji üretiminin yaygınlaştırılmasına yönlendirilecektir. Özbekistan, Dünya Bankası Grubu'nun Scaling Solar programına 2019 yılından beri katılıyor ve şimdi proje ikinci aşamaya geçti.

Finansman hacmi 12 milyon dolar. Bu finansman ile Semerkant ve Cizzakh bölgelerinde toplam 440 MW kapasiteli 2 adet güneş fotoelektrik santrali kurularak işletmeye alınacaktır. Mayıs 2021'de BAE şirketi Masdar'ın dahil olduğu 220 MW'lık güneş fotovoltaik enerji santrali projelerinden bahsediyoruz.

Yatırımcı, ürettikleri enerji için en düşük tarifeyi teklif etti - kWh başına 1,57 sent. Güneş fotoelektrik santralleri devreye alındığında yılda 1,1 milyar kWh elektrik üretebilecek. Uygulamalarının atmosfere salınan karbondioksit emisyonlarını yılda 110 bin ton (tüm kullanım süresi boyunca 3,4 milyon ton) azaltması bekleniyor. (Kun.uz)