Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Dünya Bankası, Celal-Abad Bölgesinde Tarımın Gelişmesi İçin 30 Milyon Dolar Tahsis Edecek

Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın Celal-Abad bölgesindeki Tam Yetkili Temsilcisi Absattar Syrgabaev, Dünya Bankası temsilcileriyle bir araya geldi.

Görüşmede Dünya Bankası'nın bu yıl Celal-Abad bölgesine 30 milyon ABD doları tahsis edeceği öğrenildi. Bu fonlar bölgede tarım ve çiftçiliğin geliştirilmesi için kullanılacaktır. Proje bütçesi şu anda planlanıyor. Fonlar dört ana alana dağıtılacak ve süt üretimi, besicilik, bahçecilik ve tohum çiftliklerini desteklemek için kullanılacak.

Syrgabaev, tahsis edilen ödeneklerin verimli kullanılması, tarım ve hayvancılığın kalitesinin artırılmasına ilgi duyulduğunu belirterek, halk arasında bilinçlendirme etkinlikleri düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: https://kabar.kg/news/vsemirnyi-bank-vydelit-30-mln-dlia-razvitiia-sel-skogo-khoziaistva-dzhalal-abadskoi-oblasti/

 

Bahse konu sektörlerde faaliyet gösteren (özellikle ilgili ekipman üretici/ihracatçısı) firmalarımızın ilgili kurumlar tarafından açıklanabilecek ihale ve alım ilanlarını takip etmelerinde ve konuya ilişkin olarak aşağıda iletişim bilgileri yer alan Kırgızistan Tarımda Rekabet Edebilirlik Merkezi ile irtibata geçmelerinde fayda mülahaza edilmektedir.

Tarımda Rekabet Edebilirlik Merkezi

Adres: Çüy caddesi, 114, Bişkek, Kırgızistan

Tel: +996 312 623 885

        +996 312 62 39 04

E-posta: info@agromarket.kg