Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Avrupa Komisyonu, Karadağ'da Ulaşım Altyapısının Gelişimini Desteklemeye Devam Ediyor

Avrupa Komisyonu, Karadağ'da Ulaşım Altyapısının Gelişimini Desteklemeye Devam Ediyor

Sermaye Yatırımları Bakanı Ervin İbrahimoviç, Karadağ'ın Bar Limanı ile yöneldiği bölge arasında daha iyi bir bağlantı sağlamak ve Bar-Vrbnica demiryolunun yeniden inşasının tamamlanmasını kolaylaştırmak için koridor gelişimine ihtiyacı olduğunu söyledi.

İbrahimoviç bugün Avrupa Komisyonu Komşuluk ve Genişleme Politikası Müdürlüğü'nün (DG NEAR) Karadağ Birimi Başkanı Michael Miller ile büyük ulaşım projeleri alanında Avrupa Komisyonu ve Karadağ arasında daha fazla işbirliğini görüşmek üzere bir araya geldi.

İbrahimoviç, Miller'e iyi ve verimli iletişim için teşekkür etti ve AK'nin Bar-Boljare Otoyolu Fizibilite Çalışmasının güncellenmesi ve bir sonraki otoyol bölümünün ana tasarımının teknik destekle birlikte hazırlanması için 5 Aralık 2022'de ek 6 milyon Euro'luk hibeyi ve teknik ve ihale belgelerini onaylama kararını memnuniyetle karşıladı. 

Miller, Mayıs ayında Karadağ'da yapılacak Bağlantı Zirvesi'nin bölge ülkeleri ve onların ilgili bakanları için bölgede daha iyi bağlantı için birlikte çalışmaya hazır olduklarını ifade etmeleri ve sürekli bir barış mesajı vermeleri için mükemmel bir fırsat olacağını söyledi. Ayrıca, Avrupa Komisyonu'nun koridor gelişimiyle ilgili planları gerçekleştirme çabalarında Karadağ'ı desteklemeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

 

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı (MINA)