Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Brno'da Üniversite Kampusu İnşaatı İhalesi (Ön Duyuru)

TED İhale Portalinde yer alan bilgiye göre, Masaryk Üniversitesi, BioPharma Hub binasının yapım işleri için yakında bir duyuru yayımlayacaktır.

10 Nisan 20223'teda ilan edilmesi beklenen ihalenin konusu, Brno'da, Masaryk Üniversitesi'nin nispeten büyük bir unsuru olan ve farmasötik, tıp ve doğa bilimleri alanları için bir altyapı oluşturacak olan BioPharma Hub'ın inşaatını gerçekleştirmektir. Eczacılık Fakültesi ve Klinik Öncesi Merkeze de ev sahipliği yapacak merkezin büyük bir hayvanat bahçesini de  Bohunice Üniversitesi Kampüsünün diğer binalarına da hizmet verecek olan ve Bilgi İşlem Teknolojisi Enstitüsü tarafından işletilecek olan yapı, canlı hayvanlara dair araştırmalar için tasarlanan  bir bölüme de sahip olacaktır. Bu kapsamda, laboratuvar hayvanlarının yetiştirilmesi için binaları, bir kriyobankayı, laboratuvarları, bilgisayar teknolojisi için bir salonu da içerecektir. Projede, binanın sürdürülebilirliğine - atık ısı kullanımı, jeotermal kuyular - önem verilecek olup,  fotovoltaikler, çatı pencereleri ve rasyonel olarak bölünmüş  cephe,yeşil çatılar, bitki örtüsüne sahip çıtalar vb. olması da gözetilecektir.

Projenin tahmini değeri 100 milyon EURO olup, ön duyuruya https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:177790-2023:TEXT:EN:HTML&src=0 adresinden erişmek mümkündür.