Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Dünya Bankası, Senegal'de Dijital Ekonominin Gelişimini Desteklemek İçin 150 milyon dolar Hibe Ediyor

Senegal, Dünya Bankası ile ülkede dijital teknolojinin yaygınlaşmasını sağlamak üzere 150 milyon dolarlık bir finansman anlaşması imzalamıştır. Bu fon, Dijital Ekonomi Hızlandırma Projesi'nin (PAEN) uygulanmasına tahsis edilecektir. Anlaşma, Maliye ve Bütçe Bakanı Mamadou Moustapha Ba ile Dünya Bankası Senegal Bölge Ofisi Direktörü Keiko Miwa arasında imzalanmıştır.

Dijital teknolojilerin benimsenmesinin sosyo-ekonomik etkisi

APS'nin haberine göre proje, Gelişen Senegal Planı'nın “ekonominin ve büyümenin yapısal dönüşümü”nün bir parçası olup amacı, uygun fiyatlarla yüksek hızlı İnternet'i teşvik etmektir. Girişimin ekonomik ve sosyal bir etkisi olacaktır. Keiko Miwa, mobil internetin olduğu bölgelerde hane halkı tüketim düzeyinin %14 arttığını ve aşırı yoksulluğun %10 azaldığını söyledi.

Sağlık sektöründe dijital teknolojilerin önemi

Dünya Bankası yetkilisine göre, teknolojik gelişmeler nüfus için daha iyi ücretli işler yaratmaktadır. Ekonominin kilit sektörlerinde, özellikle sağlıkta, dijital teknolojilerin benimsenmesi gerektiğini ifade eden Keiko Miwa elektronik tıbbi kayıtlar, teletıp ve aşılama kampanyalarının yönetimi gibi dijital çözümlerin olumlu bir etkisi olabileceğini ifade etmiştir.

 

https://comprendre.media/economie-numerique-senegal-banque-mondiale-investi-150millions/