Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Özbekistan - Türkiye endüstriyel işbirliğinin geliştirilmesi için geniş fırsatlar

12 Nisan günü, Özbekistan Cumhurbaşkanı Sayın Şavkat Mirziyoyev Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank başkanlığındaki heyet ile bir araya geldi. Görüşmede, pratik işbirliğinin genişletilmesi, işbirliği projelerinin desteklenmesi ve teşvik edilmesi, yeniliklerin ve ileri teknolojilerin tanıtılması ve Özbekistan-Türkiye stratejik ortaklık ilişkilerinin güçlendirilmesinin diğer yönleri ele alındı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına ziyaret eden Türk heyeti, Togg markalı ilk yerli elektrikli otomobilin tanıtımını ve teslimini yaptı.

Cumhurbaşkanı, ikili işbirliğinin mevcut hızını, karşılıklı diyaloğun ve her düzeyde bilgi alışverişinin etkinleştirilmesini özel bir memnuniyetle kaydetti.

Örnek olarak, ticaret hacminin istikrarlı bir şekilde arttığı, öncelikli sektörlerde bir dizi büyük yatırım projelerinin ortaklaşa hayata geçirildiği ve iki ülke arasında düzenli hava seferlerinin arttığı kaydedildi.

Türkiye'nin önde gelen firmalarının otomotiv sektörü de dahil olmak üzere ortak projelerin uygulanmasına dahil edilmesiyle endüstriyel işbirliğinin geliştirilmesi için geniş fırsatlar olduğuna işaret edildi.

Gelecek vaat eden projelerden oluşan bir portföyün oluşturulması ve uzun vadeli bir sanayi programının benimsenmesi de dahil olmak üzere, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin bir sonraki toplantısı için dikkatli hazırlıklara özel önem verildi.

Toplantı sonunda "Togg" elektrikli otomobilin tanıtımı gerçekleştirildi. Bakan Mustafa Varank, aracın teknik parametreleri hakkında detaylı bilgi vererek, törenle anahtarı teslim etti.

Devlet başkanı şükranlarını dile getirdi ve makine mühendisliği - elektrikli otomobil üretimi alanında elde edilen büyük başarıdan dolayı Türkiye Cumhurbaşkanı ve Türk halkını tebrik etti. (President.uz)