Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Kırgız Bilgi Teknolojileri Forumu 29 Nisan'da Bişkek'te gerçekleştirilecek

Yılın en büyük Bilgi Teknolojileri (BT) etkinliklerinden biri olarak ifade edilen Kırgız BT Forumu KIT FORUM 2023 29 Nisan 2023'te Bişkek'te gerçekleştirilecek.

Basında yer alan bilgilere göre, Kırgız Bilgi Teknolojisi Forumu " KIT FORUM 2023 " , BT dünyasındaki en son trendleri ve pratik deneyimleri keşfetmek isteyen teknoloji meraklıları, girişimciler, yatırımcılar ve profesyonellerin bir araya gelmesine vesile olacak.

Katılımcılar, çalıştaylara, BT çözümleri sergilerine ve teknoloji endüstrisi liderlerinden faydalı konuşmalara erişebilecek. Ayrıca etkinlik, bölgedeki BT projelerini ve girişimlerini ödüllendirecek olan BT Ödülleri 2023 ödül törenine de ev sahipliği yapacak.

15 ülkeden temsilcilerle iletişim kurarak B2B görüşmelere katılacak olan katılımcılar, Amazon, SecDev Group gibi büyük firmaların yer aldığı IT topluluğunun bir parçası olabilecek; Kaspersky; IBM; Yandex; Azur Oyunları ve diğerleri.

Forumun konusu “Kırgızistan'ın dijital ekonomisinin merkezindeki veriler”.

Program aşağıdaki alanları kapsamaktadır:

  • Veri yönetimi stratejisi: verilerin güvenliği, kalitesi ve kullanılabilirliği nasıl sağlanır?
  • Şok ve sükünet: yapay zekanın olanakları nereye varacak veya robotlar ne zaman kontrolü ele alacak?
  • Bir Dijital Hizmetler Fabrikası Olarak GovTech: Devlet Hizmetlerini İyileştirmek ve İnsanların Yaşamlarını İyileştirmek için Veriye Dayalı Çözümler Uygulamak.
  • Veri düzenlemesi: insan haklarını korumak, iş çıkarlarını desteklemek ve veri alanında devletle bir denge bulmak için yasalar ve yönetmelikler nasıl oluşturulur ve kullanılır?

Ayrıca katılımcılar, Kırgızistan'daki oyun endüstrisinin potansiyelini tartışacakları, oyun geliştirme üzerine bir bonus oturuma erişim hakkına sahip olacaklar.

Sonuç olarak Kırgız Bilişim Forumu 2023, teknoloji endüstrisi ile ilgilenen herkes için ilgi çekici ve bilgilendirici bir etkinlik olmayı vaat ediyor. MBANK, forumun başarısına katkıda bulunuyor ve banka, Kırgızistan'ın dijital ekonomisinin geleceğini şekillendirmede üzerine düşeni yapmayı umuyor.

Organizatörler: Kırgız Cumhuriyeti Dijital Kalkınma Bakanlığı, Kırgız Cumhuriyeti HTP, E-Ticaret Dernekleri, Telekom Operatörleri Birliği ve diğerleri.

 

Kaynak: https://economist.kg/novosti/2023/04/25/mbank-i-kit-forum-2023-sovmestnoe-sodejstvie-razvitiju-tehnologicheskoj-otrasli-kyrgyzstana-v-it/