Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Dünya Bankası, Hayvancılığın Geliştirilmesi İçin Özbekistan'a 240 Milyon Dolar Tahsis Edecek

Dünya Bankası, Özbekistan'da hayvancılığı geliştirme projesinin uygulanması için teknik yardım, ileri düzeyde uluslararası bilgi ve deneyim ve 240 milyon dolar sağlayacak.

Finansman, Uluslararası Kalkınma Derneği'nden (5 yılı ödemesiz dönem dahil 30 yıl vadeli) 150 milyon dolarlık düşük faizli krediyi ve Uluslararası Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Bankası'ndan 90 milyon dolarlık düşük faizli krediyi içermektedir (4,5 yıl ödemesiz dönem dahil 24,5 yıl vadeli). Uluslararası Kalkınma Derneği ve Uluslararası Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Bankası, Dünya Bankası Grubunun bir parçasıdır.

Hayvancılık, ülke ekonomisinin ana yönlerinden biridir. Özbekistan'ın gayri safi yurtiçi hasılasının %13'ünü ve tarımda üretilen GSYİH'nın yaklaşık %50'sini oluşturuyor. Bu alan, kırsal hanehalkı gelirinin yüzde 45 ila 67'sini ve tüm tarım işçilerinin yaklaşık yüzde 27'sini oluşturuyor. Aynı zamanda hayvancılık, ülkedeki tüm sera gazı emisyonlarının yüzde 13'ünden fazlasını ve tarımdan kaynaklanan emisyonların ana bölümünü oluşturuyor. (Kun.uz)