Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

ACWA, ADB Desteğiyle Buhara'da 2 Rüzgar Elektrik Santrali Kuracak

Asya Kalkınma Bankası (ADB) ve Suudi Arabistan'ın ACWA Power şirketi, 24 Nisan'da Buhara vilayetindeki Bosh ve Jonkeldi rüzgar santrallerinin geliştirilmesi için 174 milyon dolarlık kredi imzaladı.

ADB basın servisine göre finansman, Ana santral için 40.5 milyon dolar ve Jonkeldi santrali için 46.5 milyon dolar kredi dahil olmak üzere ADB'nin olağan sermaye kaynaklarından gelecek. Ayrıca banka, Asya'nın Önde Gelen Özel Altyapı Fonu'ndan (LEAP) Ana santral için 40,5 milyon dolar ve Jonkeldi santrali için 46,5 milyon doları yönetecek.

Her elektrik santrali, 3.235 gigawatt-saat üreten ve yılda 2 milyon ton karbondioksit eşdeğeri emisyonunu azaltması gereken 79 rüzgar türbininden (toplam 158 türbin) oluşur. Bosh ve Jonkeldi enerji santralleri birlikte, Orta ve Batı Asya bölgesindeki en büyük kamu hizmeti ölçekli rüzgar enerjisi projesi haline gelecek. Krediler aynı zamanda elektrik şebekesine bağlanmak için 282,5 km'lik 500 kilovoltluk tek devreli bir havai iletim hattı inşa etmek için kullanılacak.

ADB'nin ACWA ile son ortaklığının toplam değeri yaklaşık 1,35 milyar doları teşkil ediyor. (Gazeta.uz)