Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Bişkek Belediyesi Ulaşımda Metro Yerine Teleferik Sistemleri İnşaasını Düşünüyor

Bişkek Belediyesi, şehrin üzerine teleferik sistemi yerleştirmek ve kablolu ulaşım oluşturmak istiyor. Kaktus.Media'nın haberine göre Belediye Başkan Yardımcısı Zhyrgalbek Shamyraliev, bunun 24 Nisan'da Kırgız Parlamentosu (Jogorku Keneş) Tarım Politikası, Su Kaynakları, Ekoloji ve Bölgesel Kalkınma Komitesi toplantısında duyurulduğunu belirtti.

Belediye Başkan Yardımcısı ayrıca belediye başkanlığının metro yapma fikrinden vazgeçtiğini söyledi. “Metronun yapılması stratejik konseptte değerlendiriliyor. Bu çok pahalı ve karmaşık bir yapıdır. Şimdi teleferikle sağlanacak ulaşımı duşünüyoruz. Geçen hafta bu tür projelerle ilgilenen İsviçreli bir şirketin temsilcileri geldi. Buraya uzmanlar gönderecekler” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı ayrıca, bu tür bir ulaşımın, örneğin bir tramvaydan bile daha ucuza mal olacağını da sözlerine ekledi.

 

Kaynak: https://economist.kg/novosti/2023/04/24/bishkek-budushhego-meriya-predlagaet-postroit-nad-gorodom-kanatnye-dorogi-vmesto-metro/ 

 

Söz konusu ürün/hizmet ihracatçısı firmalarımızın ilgili kurum ile irtibata geçmelerinin faydalı olabileceği mülahazasıyla firmalarımızın değerlendirmelerine sunulmaktadır. 

Bişkek Belediyesi web adresi:  https://www.meria.kg/en