Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

KPMG, Nijerya'da İşsizliğin Yüzde 40,6'ya Çıkacağını Öngördü

Uluslararası denetim, vergi ve danışmanlık şirketi KPMG, özel sektör yatırımlarının sınırları olması, düşük sanayileşme ve yavaş ekonomik büyüme nedeniyle Nijerya'da işsizlik oranının bu yıl yüzde 40,6'ya çıkacağını öngördü. 

KPMG’nin Nisan’da yayımladığı Küresel Ekonomik Görünüm Raporunda, işsizlik rakamının 2022'de yüzde 37,7 olarak gerçekleştiği tahmin edildi.

Diğer yandan, söz konusu Raporda, Nijerya ekonomisinin bu yılın başında gerçekleştirilen Başkanlık ve Eyalet Valiliği seçim süreci kaynaklı olarak ekonomik aktivitedeki yavaşlama nedeniyle yüzde 3 büyüyeceği tahmin edildi. 

KPMG, güvenlik sorunlarıyla mücadele kapsamında alınan önlemlerin etkisiyle petrol sektöründe beklenen toparlanmanın yanı sıra telekomünikasyon ve ticaret hizmetlerinin büyümeyi destekleyeceğini belirtti. 

Geçtiğimiz yıl tarımsal üretim alanlarında yaşanan sel felaketi ve ülkeleki güvenlik tehlikesi gibi devam eden yapısal sorunların yanı sıra Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında artan uluslararası gıda ve enerji fiyatlarının etkisiyle yüksek seyreden tüketici fiyatlarının, bu yıl yakıt sübvansiyonunun kaldırılması ile daha da artacağı öngörüldü. KPMG, enflasyonun 2023'te yüzde 20,3'e çıkacağı tahmininde bulundu.