Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Krasnodar Bölgesi’nde, Azak-Karadeniz limanlara giden en büyük demiryolu merkezi modernize edilmiştir

ОАО Rus Demir-yolları (RJD), Azak-Karadeniz limanlarına ulaşım sağlayan ve Kuzey-Güney Uluslararası Ulaşım Koridorunun en büyük parçası olan Krasnodar Bölgesi’nde bulunan Tihoretskaya istasyonunun yeniden düzenlenme çalışmalarını bitirmiştir.  Bahse konu istasyon, Volgograd ile Krasnodar ve Rostov-on-Don ile Mineralnıye Vodı kesişme noktasında yer almaktadır. Yeniden düzenlenme çalışmalarının tamamlanması ek olarak yılda yaklaşık 8 milyon ton yük taşınmasına izin verecek ve Azak-Karadeniz limanlarına giden diğer ulaşım yollarının geliştirilme önlemleriyle birlikte Volga Bölgesinden Güneye  taşıma kapasitesinin 2,5 kat günde 101 çift yük trenine kadar arttırılmasını sağlayacaktır.

Rusya DemirYolu Yonetim Kurulu Başkanu Oleg Belozerov, yenilenmiş Tihoretskaya istasyonunun, Taman ve Novorossisk limanlarına yük sevkiyat yoğunluğunu kat kat artıracağını ifade etmiştir.

Yenileme çalışmaları çerçevesinde, üç elektrik merkezileşme direği oluşturulmuş ve modernleştirilmiştir.  Dört parkta yeni mikroişlemci merkezileşme cihazları devreye alınmış; 34,2 m uzunluğundaki yeni bir demiryolu üst geçidi inşa edilmiştir. Ayrıca, 389 bin metreküplük bir yol döşemesi, 26,7 km'lik bir demiryolu ve 110 adet ok transferinin döşenmesi, 949 adet iletişim ağı desteğinin kurulması ve 62,3 km'lik bir iletişim ağının kurulması için çalışmalar yapılmıştır. Yenilenme çalışmalarının yoğun aşamalarında, inşaatta 450 kişiye ve 55 ekipman parçasına kadar istihdam edilmiştir.

Bahse konu yenileme çalışmaları 2016 yılında başlatılmış ve üç aşamaya bölünmüştür. Çok yüksek yük akımından dolayı yenileme çalışmaları istasyonun çalışmasını durdurmadan gerçekleştirilmiştir.